هزینه میلیونی افطاری در باغ ها و رستوران ها

سرمایه،مژگان عسگری: برگزاری مراسم افطاری در رستوران ها و تالارها و سالن های پذیرایی، سنتی خیرخواهانه است که متاسفانه چند سالی است به نوعی چشم و هم چشمی و تجمل گرایی تبدیل شده است. به گزارش خبرنگار ما سنت افطاری دادن با سفره های ساده و صمیمی این روزها جایش را به افطاری در هتل ها و باغ ها و رستوران های لوکس شمال شهر با صرف هزینه های دو تا 15 میلیون تومانی داده و هر چه به پایان ماه رمضان نزدیک می شویم، بر تراکم مراسم افطاری نهادها و مراکز دولتی و خصوصی در تالارهای پذیرایی افزوده می شود.

eftari_09_15

به گفته یکی از هتلداران تهران «اغلب افرادی که در این مراسم ها شرکت می کنند، جزء قشر فقیر و مستمند جامعه نیستند و غالباً در این افطاری ها برخی مدیران و شخصیت ها به رایزنی ها و لابی های سیاسی، جلب نظر آرای همسو و… می پردازند. سفره های افطار اینچنینی بسیار رنگارنگ و پرتجمل برپا می شود که میزان معنویتش در حداقل است.» وی افزود: «اگرچه نهادهای دولتی در بحث خدمات رفاهی بودجه هایی در اختیار دارند که در ماه های مختلف سال به اشکال مختلف هزینه می کنند و صرف این بودجه ها در ماه رمضان معمولاً به شکل برگزاری مراسم افطاری است  اما به نظر می رسد هزینه های زیادی که در مراسم افطاری صرف می شود، بیشتر به منظور اهداف نمایشی است که در طول سال نیز به اشکال دیگر ادامه دارد.» وی تاکید کرد: «در اینگونه افطاری ها بروز پدیده ناخوشایند اسراف نیز به شدت به چشم می خورد، به گونه ای که در پایان هر افطاری، حجم زیادی از غذاهای نیم خورده به همراه چند نوع غذا و نان و پنیر و سبزی راهی سطل زباله می شود.» از سوی دیگر برخی از مراکز عرضه اینگونه خدمات نیز از فرصت استفاده کرده و در این شب ها جبران زیان کرده و به قول معروف از آب گل آلود ماهی می گیرند، به طوری که نرخ خدمات و اجاره سالن در این مرکز با محاسبه نوع غذاهای سفارشی به چند میلیون تومان می رسد. به گزارش خبرنگار ما هزینه ورودی برخی از این سالن ها و باغ ها بین 800 هزار تا یک میلیون تومان است. در شرایطی که هزینه یک افطاری و شام در برخی از این مراکز خدماتی با ارقام میلیونی محاسبه می شود، رئیس اتحادیه تالارهای پذیرایی و ظروف کرایه بر ثبات و حتی کاهش قیمت این مراکز در مقایسه با سال گذشته تاکید دارد. خسرو ابراهیمی در مورد کاهش نرخ عرضه خدمات تالارهای پذیرایی در سال جاری به خبرنگار ما گفت: «امسال نرخ ارائه خدمات در تالارها و سالن های پذیرایی زیر نظر اتحادیه کاهش یافته و حتی اتحادیه تخفیف هایی نیز برای برگزاری مراسم افطاری در نظر گرفته است.» وی ادامه داد: «طی دو سال گذشته قیمت تالارها افزایش نیافته و نوعی ثبات قیمت بر اینگونه مراکز حاکم است.» وی ادامه داد: «در حال حاضر تعداد 200 تا 250 مرکز در تهران در ارائه اینگونه خدمات فعال هستند و حدود 50 مرکز نیز مراحل کسب پروانه را طی می کنند، ضمن اینکه آماری از مراکز غیررسمی و غیرمجاز در اختیار نیست.» وی نرخ ورودی تالارهای پذیرایی را بین 100 هزار تا 500 هزار تومان ذکر کرد و یادآور شد: «هزینه سرو غذا بین 2500 تا 6000 تومان بوده و هزینه افطاری نیز تا 2000 تومان است.» در حالی که رئیس اتحادیه تالارهای پذیرایی نرخ ورودی این تالارها را بین 100 تا 500 هزار تومان اعلام کرده فعالان این صنف این میزان را تا بیش از یک میلیون تومان ذکر می کنند. مدیر یک باغ در شهرستان کرج در این مورد به خبرنگار ما گفت: «نرخ ورودی باغ 800 هزار تا یک میلیون تومان است و قیمت غذا نیز به نوع و کیفیت آن بستگی دارد.» وی افزود: «هزینه های افطاری و شام جداگانه دریافت می شود و قیمت آن به منوی سفارشی بستگی دارد.» وی خاطرنشان کرد: «افطاری مرسوم نان، پنیر، سبزی، چای، خرما و زولبیا و بامیه است که هزینه ای بین 1700 تا 2000 تومان دارد و اگر آش، حلیم، شله زرد و سایر دسرها به منو اضافه شود رقمی تا 5000 تومان دریافت می شود.» وی همچنین در مورد هزینه سرو غذا در این مرکز گفت: «زرشک پلو با مرغ، قیمه و قرمه سبزی هزینه ای حدود 2500 تا 3000 تومان دارد و غذایی مانند باقالی پلو با ماهیچه گوسفندی تا 9000 تومان سرو می شود.»

نرخ های استثنایی افطاری
در حالی که برخی از اقشار جامعه هزینه پرداخت یک کیلو خرمای 5000 تومانی و یا زولبیا بامیه 2800 تومانی و مواد دیگر سفره های افطار را ندارند، در رستوران های مجلل، عده ای میزهای آنچنانی برای افطار ترتیب می دهند که حداقل هزینه افطاری هر نفر 25 هزار تومان در می آید.» علی اصغر هدایت پناه، صاحب یک رستوران در منطقه شمال تهران،به خبرنگار ما گفت: «سرویس افطاری در این مرکز شامل چای و خرما، نسکافه، شیر، نان، پنیر، گردو، سبزی، زولبیا بامیه، آش رشته، سوپ و حلیم است که به همراه شام سفارشی و 15 درصد حق سرویس، هر نفر 22 تا 28 هزار تومان برآورد هزینه می شود.» وی همچنین افزود: «قسمتی از رستوران برای جوانان تعبیه شده است که با توجه به بودجه به اصطلاح دانشجویی یک افطاری برای آنها حدود 10 تا 20 هزار تومان هزینه بر می دارد.» وی تصریح کرد: «منوی افطاری برای این بخش نان و پنیر و خرما و زولبیا بامیه به همراه آش و سبزی و گردو حدود 2000 تومان است. ضمن اینکه چای و سوپ نیز به صورت رایگان برای جوان ها سرو می شود.» گزارش خبرنگار ما حاکی است در برخی از هتل ها مراسم افطار با سه منوی 1550، 1850 و 2050 تومانی برای هر نفر برگزار می شود. این گزارش می افزاید منوی افطار در چند رستوران در منطقه شمال تهران بین چهار تا شش هزار تومان است. هزینه افطاری در این مراکز برای نان، پنیر، سبزی و گردو بین 500 تا 800 تومان، آش رشته کاسه ای 500 تا 700 تومان، حلیم کاسه ای 500 تومان، شله زرد 1500 تا 2000 تومان، زولبیا بامیه 1500 تا 2500 تومان و انواع سوپ نیز تا 500 تومان عرضه می شود. همچنین منوی شام برای کباب کوبیده و مخصوص برای هر نفر 1700 تومان، جوجه کباب 2000 تا 2700 تومان، ماهی 2200 تا 3800 تومان، کباب بختیاری و سلطانی بین پنج تا هشت هزار تومان و کباب لقمه زعفرانی 5500 تا 7000 تومان سرو می شود.

Advertisements

No Responses Yet

  1. هوطنان عزیز لطفا روز قدس را خراب نکنید . چرا که آبروی ایران و نه فقط دولت بستگی به این روز دارد . این راهپیمایی خبر اول رسانه های جهان خواهد بود پس آبروی ایران را نگنه داریم.

پاسخی بگذارید

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی شمایل‌ها کلیک نمایید:

نشان‌وارهٔ وردپرس.کام

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

تصویر توییتر

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Twitter خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

عکس گوگل+

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Google+ خود هستید. بیرون رفتن / تغییر دادن )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: